Friday, October 29, 2010

CRIMA IMPOTRIVA POPORULUI ROMAN!

APEL LA RATIUNE!



.....................................................................................

Conform Programului National de Reabilitare Termica sustinut de Guvern, Asociatiile de Proprietari din Romania au obligatia sa-si reabiliteze termic locuintele prin anveloparea peretilor exteriori cu panouri din polistiren amplasate pe exterior.

Nu voi scrie aici despre costurile care sunt exagerat de mari cu toate ca sunt subventionate de la bugetul de Stat si de la bugetele locale, ci doar de consecintele nicive ale anveloparii blocurilor in material plastic asupra starii fizice a peretilor exteriori ai apartamentelor, cat si mai ales asupra sanatatii locatarilor.

Peretii unei cladiri au stricta nevoie ca si omul de aer si de soare care sa-i mentina intr-o stare perfecta de sanatate.
Lipsa aerului si a soarelui, cat si umezeala care va aparea, vor degrada si imbolnavi grav peretii locuintelor.


Citeste acum cu mare atentie urmatoarele:

I)-Anveloparea degradeaza grav si in mod ireparabil peretii blocului, creaza mari probleme pentru structura de rezistenta a blocului si da probleme de sanatate locatarilor.

1-In pereti vor aparea in timp ciuperci, mucegai si igrasie.
Toate aceste probleme apar deoarece se va acumula umezeala in peretii exteriori ai locuintelor datorita faptului ca se imbraca blocul in plastic si se stie ca tot ce se imbraca in plastic chiar si omul transpira abundent.
Peretii unei cladiri au stricta nevoie ca si omul de aer si de soare care sa-i mentina intr-o stare perfecta de sanatate.
Incearca sa te imbraci intr-un combinezon din material plastic inchis pana sus la gat si pune-ti gluga pe cap, apoi bea o cana plina cu ceai fierbinte, fa si putina miscare si sa-mi spui daca transpiri!
Pai la fel ca si omul si peretii unei locuinte au nevoie de aerisire, de ventilatie ca sa nu transpire, pentru ca in caz contrar peretii se vor imbolnavi grav, locuinta va deveni insalubra si un focar veritabil si foarte periculos de infectie si boala pentru ca umezeala produce ciuperci, mucegai si igrasie daunatoare sanatatii omului.

2-In pereti in plus fata de ciuperci, mucegai si igrasie se vor mai dezvolta si culturi de bacterii, microbi si virusi.
Se stie ca in casa in care nu intra soarele intra doctorul!
Voi explica acum cum sta treaba cu soarele si cu doctorul si ce se va intampla intr-o locuinta ai carei pereti exteriori vor fi placati cu polistiren.
In aceasta situatie razele solare si ma refer aici in mod special la razele ultraviolete care sterilizeaza mediile, omorand bacteriile, microbii si virusii, NU VOR MAI ACTIONA ASUPRA PERETILOR EXTERIORI AI LOCUINTELOR, atunci in acesti pereti pentru ca nu vor mai fi sterilizati de razele ultraviolete vor aparea in mod obligatoriu conditii propice dezvoltarii unor culturi bogate de bacterii, microbi si virusi, deosebit de nocive pentru sanatatea locatarilor. 
Imbracarea integrala a blocurilor cu mase plastice este o dovada clara de ignoranta, incompetenta si de nebunie pentru ca astfel se condamna cladirile cu destinatie de locuinte la insalubritate si locatarii la boli incurabile! 

3-Anveloparea slabeste structura de rezistenta a blocurilor ceea ce poate sa conduca la inregistrarea a milioane de victime in caz de cutremur
Am sa explic acum un alt efect si mai grav al anveloparii blocurilor cu polistiren si anume faptul ca va favoriza aparitia fenomenului de carbonatare care este o reactie chimica intre Ca(OH)2= hidroxidul de calciu si CO2 =dioxidul de carbon existent in atmosfera din abundenta in orasele intens poluate cum este de exempul Bucurestiul.
Se stie ca otelul beton este protejat impotriva coroziunii prin pasivitatea data de alcalinitatea betonului.
In urma carbonatarii scade PH-ul betonului de la 12,5 spre  9  si se  intra in  zona neutra sau chiar acida atunci cand se suprapune peste carbonatare si difuzia clorurilor care este un proces ce are loc total sau partial in porii umpluti cu apa,  astfel prin carbonatare se micsoreaza alcalinitatea betonului cu efect de pasivizare si in acest mod armaturile metalice din structura de rezistenta a blocurilor ne mai fiind protejate se vor coroda, ceea ce va avea ca si o consecinta directa scaderea considerabila a rezistentei la rupere a barelor de otel supuse la solicitari de comprimare, forfecare si incovoiere.
Asa ca la un cutremur cu magnitudinea mai mare de  6,5 grade pe scara Richter blocurile anvelopate cu polistiren de mai mult de 5-6 ani au sanse mari sa se darame si sa omoare locatarii sub greutatea lor.
Aceasta MASURA GUVERNAMENTALA DE ANVELOPARE A BLOCURILOR CU POLISTIREN constituie un GENOCID si un ACT CRIMINAL la adresa poporului Roman!

Vezi mai jos si ce spun specialistii germani care au inceput sa dea semnale de alarma vis-a-vis de utilizarea polistirenului la izolarea pe exterior a peretilor cladirilor.
Oare toti specialistii care spun ca anveloparea cu plastic a blocurilor va produce condens si le va face pe acestea sa acumuleze umiditate in pereti sunt prosti?
Deschide linkul:
http://www.ziare.com/casa/renovare/ce-se-ascunde-in-spatele-termoizolatiei-cu-polistiren-a-locuintelor-1079559

Vezi si aici:
http://www.scribd.com/doc/52586883/Degradarea-betonului-armat

sau aici:
http://www.incerc-cluj.ro/home_ro/pr_nucleu/durabilitate_bap.pdf

Punctul meu de vedere ca inginer energetic cu o experienta de 37 de ani de munca in domeniu este ca izolarea cu polistiren a peretilor blocurilor, de preferat extrudat nu expandat, trebuie facuta la interiorul locuintei si NU la exteriorul ei, asa ca NU recomand anveloparea blocurilor, adica izolarea lor la exterior!

Vezi ce spun si alti specialisti straini.
In tarile din vestul Europei cladirile se izoleaza in mod curent la exterior insa se pune vata minerala la perete si apoi peste ea la exterior se monteaza panouri din rigips si nu din polistiren.
Exista si cofraje din polistiren expandat (EPS), la SITEMUL ICF - WONDERWALL, cofraje in care se toarna betonul si raman in perete insa in aceasta situatie peretii vor fi izolati atat la exterior, cat si la interior si nu mai apar efectele negative mentionate mai sus, vezi in ce consta acest sistem:
http://www.clubafaceri.ro/31848/cofraje-polistiren-icf-233428.html

http://www.youtube.com/watch?v=5RVPaZs3beM

Cu toate ca nu interzic izolarea la exterior cu polistiren totusi specialistii straini vorbesc despre condensul care apare si de consecintele grave pentru pereti si pentru sanatatea oamenilor, citeste capitolele: "External insulation" si "Internal insulation" din pagina:
http://makeabetterhome.com.au/blog/?page_id=721

Vezi capitolele: "Disadvantages", "Wall tie corrosion" si "Conclusion" din pagina:
http://www.askjeff.co.uk/cavity.html

Vezi si un manual de specialitate:
http://www.yourhome.gov.au/technical/fs48.html#external 

La sfarsit am o ultima intrebare:
-s-a gandit cineva ce se intampla la blocurile anvelopate cu polistiren cand se produce accidental un incendiu local, cum se propaga apoi flacarile, cat de repede se extinde focul la toate apartamentele din bloc si in final cum va arata tot blocul cuprins de flacari, dar mai ales cine si cum il mai stinge?
Vezi aici cum a ars polistirenul de jos pana sus pe un perete la un hotel din Bucuresti:
http://www.realitatearomaneasca.ro/content.php?c=articole&id_categorie=6&articol_id=7308&article=incendiu+la+un+hotel+in+constructie+din+capitala

Uite aici se vede clar ca blocul este in curs de placare cu polistiren, dar mai ales se vede cat de tare arde polistirenul:
http://www.antena3.ro/romania/incendiul-de-la-hotelul-din-vitan-a-fost-stins-33862.html

Vezi aici faptul ca placarea cu polistiren a peretilor exteriori ai cladirilor inalte este interzisa prin lege:
http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/izolarea-blocurilor-inalte-cu-polistiren-este-interzisa-prin-lege-aflati-care-sunt-riscurile-17623.html

Vezi si aici, "Reabilitarea termica a blocurilor de locuinte o bomba cu ceas...":
http://www.scribd.com/doc/41103821/Reabilitarea-termic%C4%83-a-blocurilor-de-locuin%C5%A3e

Fac precizarea ca nu am criticat solutia de eficientizare energetica promovata de guvern prin Programul National de Reabilitare Termica a Locuintelor doar de dragul contradictiei, ci pentru faptul ca este absolut necesar sa se renunte la ea pentru efectele dezastruoase pe care le genereaza.
In compensatie in locul masurii guvernamentale care produce efecte negative recomand o alta masura care sa produca efecte pozitive.
Viziteaza blogul "SOLUTII PENTRU CONDITII MAI BUNE DE TRAI!" ca sa vezi ce si cum se poate face:
http://solutiicasafacieconomiifinanciaremari.blogspot.com/

II-Imbracarea blocurilor in material plastic are consecinte grave asupra sanatatii peretilor blocurilor, dar mai ales asupra sanatatii locatarilor:
1-Incearca sa te imbraci intr-un combinezon din material plastic inchis pana sus la gat si pune-ti gluga pe cap, apoi bea o cana plina cu ceai fierbinte, fa si putina miscare si sa-mi spui daca transpiri!

Pai la fel ca si omul si peretii unei locuinte au nevoie de aerisire, de ventilatie ca sa nu transpire, ca sa nu faca mucegai si igrasie, pentru ca in caz contrar locuinta devine insalubra si un focar veritabil si foarte periculos de infectie si boala.

Daca se vor anvelopa blocurile in polistiren = masa plastica, atunci peretii exteriori vor transpira si in timp condensul de pe pereti va forma un mediu propice dezvoltarii culturilor de micelii=mucegai=igrasie, foarte nocive pentru sanatatea locatarilor.

2-In acelasi timp asa cum omul are nevoie sa-l vada soarele si pentru sanatatea sa merge vara la plaje si-si expune epiderma la soare, tot asa au nevoie de soare si peretii unei locuinte la exterior, cat si interiorul locuintelor la care nu am motive sa ma refer in situatia asta.

Aceasta MASURA GUVERNAMENTALA DE ANVELOPARE A BLOCURILOR IN POLISTIREN constituie un ACT CRIMINAL si un GENOCID la adresa poporului Roman.

Implica-te acum pe loc, ia atitudine ferma pana nu va fi prea tarziu!

Sa se dea jos mizeriile ale de plastice de pe peretii blocurilor!

Solutii mult mai bune exista insa nu sunt agreate pentru ca se aplica in practica la sume modice si nu aduc profit celor care trebuie sa-l obtina chiar cu pretul sacrificarii sanatatii si vietii populatiei Romaniei, viziteaza blogul:


http://eficientizareenergeticalocuinte.blogspot.com/2010/08/energy-efficiency-of-housing.html

Vezi si un punct de vedere referitor la necesitatea unei bune ventilatii si a soarelui in locuinte, cu toate ca se ignora efectul evident nociv al izolarii termice cu polistiren a cladirilor cu destinatia de locuinta, deschide linkul:

http://matcons.blogspot.com/2009_01_01_archive.html

Toate cele bune si sa auzim numai de bine!
                                                                   
                                                             ing. Justinian Cioroianu

No comments:

Post a Comment